Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vlaky

Vlaky

Klarineb Básně » o Životě

Anotace: ...únor 2004...a dnes tak aktuální...

Bělavé chomáče sněhu
padají do zjizvených ran cest
rozmokvaných a beze stehů
bez keřů co zjara mohly kvést...

Duše mi zapadala do kolejí
na opuštěném nádraží
uprostřed kolejiště tiše sama stojím
a vítr mraky rozráží

na ceduli nápis
tady žádné vlaky nejezdí
z oblohy pyšně shlíží hvězdy
noc v barvě kamene lapis
v protikladu s bílou zdí

jdu vstříc vlakům s rozžatými světly
a právě začaly rozjezdy....
Publikoval(a): Klarineb, 8.10.2017
Přečteno (90x)
Tipy (21) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Desiré, Martin Havlíček, Kytka62, děda včela, Mari13, slunečnice69, Lipová, richie., Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 17:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti