Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Koroze na srdci

Koroze na srdci

Batika bouřky na obloze
a stopy koroze
na mém srdci
straní melancholické povaze
se zálibou ve snění
prý se to časem změní...
A já vím, že nezmění!

Snad rozběhne se strojek
co šlape tak hořko sladce
když v chladu a vlhku dlouho stál
teď jej sušíš ve svých slzách
srdce na dlani nebo ruku na srdce?
Ukrojím ti ze sebe malý skrojek
- rozstřílený ementál
utopený v mlhavých hrách...

Tu a tam
závaží na duši táhne
sem tam
nějaký ten šrám a steh
ještě nechci s Charónem
odplout na druhý břeh
nemám totiž tu minci
co převozník účtuje...
Publikoval(a): Klarineb, 29.9.2017
Přečteno (100x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mari13, Desiré, Amelie M., Makaveli, gogol, slunečnice69, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 18:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti