Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

První podzimní

První podzimní

Klarineb Básně » o Přírodě

Anotace: Když se blíží podzimní rovnodennost... https://www.youtube.com/watch?v=48l9zev_Cm4

Varhany v dohasínajícím dešti
hrají v blátivých oratoriích
a noty šípků se rozechvějí

obliny skal chladivý vítr leští
zafoukané polibky se poskrývají
a krajiny pavučin ve fugách znějí

rezavé listí už popadalo
do hrud sklizených polí
mlha se líně v brázdách válí

povzdechy ovoce s chutí zralou
ztrpkne když podzim v duši bolí
dušičkové počasí často srdce spálí

a v kalendáři končí září
jeho barvící se líce září
do luk, lesů i prudkých strání...

Podzimní rovnodennost nicotně se tváří
nasazuje si na hlavu kolo se svatozáří
a větrní koně léto cvalem rozhání...
Publikoval(a): Klarineb, 21.9.2017
Přečteno (280x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, Amelie M., Martin Havlíček, Lipová, Mirastus, Kytka62, Makaveli, gogol, děda včela
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 11:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti