Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Klobouček

**Klobouček

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: a letní...

Na svoji hlavu
dám letní klobouček
ten z letních kytek,jiný ne
ve stínu počkám? Nevím na co
třeba až parno pomine...
---
Do parna píšu
chci kostku ledu do výstřihu
chci sklenku vody na pití
chci třeba altán na zahradu
chci ať tam slunce nesvítí

chci také pohár se zmrzlinou
nechci na oběd polévku
a na obrázku boudu zasněženou
chci slyšet zmrzlou pohádku.

Už slyším...
v zimě chceš léto
a v létě ochlazení
při suchu déšť,voda už není
když týden lije vody máš moc
a voláš slunce na pomoc.

No prostě počasí si nevybereš
a mé básni se aspoň pousměješ
to já si pustím další větrák
a v zimě topení
kdo to asi ocení?
----------
Publikoval(a): Květka Š., 13.8.2017
Přečteno (149x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, děda včela, Kytka62, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 19:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti