Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Harmonikář

Harmonikář

Na ulici harmonikář
s klidem a vášní o životě hrál
den se do nachova nalakoval
kašna na náměstí jako kalamář
v němž sloup zelené vody stál

zastavím se a poslouchám
ty písně zapadané prachem
co napsal život i čas sám
s radostí, smutkem a strachem
který se do not ukládal

a ta jeho harmonika
tahavě mou duši svlíká
černobílé klapky tančí
jak na ně harmonikář tlačí
a mě život mačká jako olivy

teče ze mě šťáva
vítězství jindy pochyby
sladká, slaná někdy pálivá
hodím do klobouku minci
když se nikdo nedívá...
Publikoval(a): Klarineb, 28.6.2017
Přečteno (54x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, Annie F., Mirastus, Lipová, Desiré, Makaveli, Gaia., gogol, děda včela, barča1

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 20:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti