Závan
Závan
Anotace: Tuto báseň jsem napsal, když jsem ležel s nemocí v posteli a nudil jsem se.
Leže v posteli, zachumlán v dece,
vklouzl do domu závan ze slunce.
Ta letní pohoda, když člověk bdí venku,
pozoruje hvězdy, plachtění samoletů,
jež křižují oblohu bílými sloupy,
na nichž stojí síla lidského bytí.
Leže v posteli, zachumlán v dece,
jsem svědkem, obětí mé arogance.
Když myslím si, že zvládnu vše, co si zamanu,
pak padnu v horečkách, tak nějak už po staru.
Publikoval(a):
JakubZdrahal, 17.6.2017