Erató v kleci
Erató v kleci
Jak se dá zvládnout
když život těžkne pod rukama
je lepší ležet a spadnout
než odrazit se ode dna?
V kleci zůstává Erató
ta múza básníků
do želez uzamčená, polapená
s napětím zvládá to
bez zbytečných nadávek a díků
potlučený anděl či zkoušená žena?
Noc křižují hejna netopýří
ráno se nesměle krokem blíží
okna pláčou v dešti pochyb
z origami skládám stíny slov
rozechvělých jako v tanci pohyb
když začal na mé chyby lov
a tak raději už mlčím
život není těžký
Erató podává mi ruku
a šátek co do něj krev a pot smočím
anděl mi zamává z blankytné výšky
odhazuji pryč masku i paruku
cítím v jeho křídlech lehkost bytí
světlo, které mou duši sytí...
Publikoval(a):
Klarineb, 21.5.2017