Ztraceni v zatracení
Ztraceni v zatracení
Kdopak jen ukojí
tu neskutečnou žízeň
po nekonečném hledání?
Na řece vlnky bublají
zní labutí píseň
prázdnoty a samoty...
A z pampelišek
v trávě posypané dukáty
viděné z nekonečných výšek
svěcených pramenem poznání
A vzduchem voní akáty
tma pomalu zhasíná
jako Malá noční hudba
den postupně svá křídla rozpíná
jako když nevyřkne se kletba
červené sukýnky tulipánů
do větru tančí bez ostychu
v rytmu zběsilého kankánu
s lehkostí, bez váhání a pocitu hříchu
na louce ztraceni v absolutním tichu
...zatracení...
Publikoval(a):
Klarineb, 19.5.2017