Snídaně v trávě
Snídaně v trávě
Snídaně v trávě
jen ranní mlha mně zve
namísto vína naliji ti krůpěje rosy
...do skleniček, prosím
a zpoza tvých víček
uloupnu kousek svítání
když klenba nebe se nad tebou naklání
lžící ochutnáme sluneční paprsky
a z myšlenek záblesky
namísto koření
nasekané v koktejlu z bílých květů
do toho zpívají kosi
v zeleni trávy
jsou to ty nejhezčí kulisy
zahodím do oblak
vzpomínky na kdysi
jen kvetoucí jabloně
v rozechvění odcházejících pampelišek
souzní se mnou tiše
mokrá tráva mi chladí kotníky
krvavou stopou kráčím ti vstříc
v bílých šatech toužící
srdce mi krvácí
když se domů navracím
Publikoval(a):
Klarineb, 7.5.2017