Melodie noci
Melodie noci
Svítí už světla v ulicích
i šero ve stínohře tančící
v symfonii slzných potoků
zapuštěných do tajících oblaků
a melodie tvého domu
zní v klapotu podpatků na chodbě
rytmus swingu v melancholické podobě
slyším hrát ve větvích spících stromů
tráva ztěžkla pod závojem z jinovatky
toužím po tvých rtech
jejichž pel je tak sladký
jak anonymní vyznání napsané po zdech
pavoučí nohy jeřábů trčí ze tmy
jako tonoucí Titanic
opouštím v agónii palubu
poslední vzdechy umírajícího korábu
než jde ke dnu se setmí
a mlha stírá z kontur hranice
chtěla bych Ti toho tolik říct
a ty jen zhasneš světlo - blik!
Je konec bez jakýchkoliv pochyb
cítím jen bolest a pak už nic...
Publikoval(a):
Klarineb, 3.5.2017