Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dezertér

Dezertér

Nocí tmavou jako tér
s bílým praporem
prchá dezertér
mých snů a přání

půda nasává rudé krve šlem
střelba vzduch rozhání
na zemi nastal očistec
a v mysli prostor pro přiznání

opuštěn v cizácké krajině
už dávno nechrání své cíle
a v poslední hodině
prapory vlají už jen bílé

v duši pustina
a všude kolem poušť
světlo náhle zhasíná
stačí jenom zmáčknout spoušť...

Uprchlík běží životem dál
nezáleží zda vojín či generál
člověk zůstane v sobě sám
na očích šátek a povel - pal!
Publikoval(a): Klarineb, 27.4.2017
Přečteno (125x)
Tipy (23) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Sonja la Rosa, Lipová, podnebný, Pavíočko, děda včela, Jin&Jang, Mirastus, Makaveli, Desiré, gogol
ikonkaKomentáře (16)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 20:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti