Úplněk
Úplněk
Anotace: Úplněk svítí do oken, noc byla krušná, jaký bude den?
Platinový měsíc ve větvích stromů
chlad zvenčí mě žene domů
létající talíř výstaviště
do tmy svítí
a slibuje setkání zase příště...
noc se na kusy tříští
zase nemohu spát
do ticha tmy slyším piano hrát
nastal čas milovat se nebo jít spát?
Pijani budou po putykách ponocovat
ráno s příchutí kocoviny
vyzvrací smutek i svoje viny
v chrámu zpovědi varhany
blíž k Bohu a den prohraný
jako drobky smeteš někam do rohu...
a východ slunce
nový začátek
čistý list bez jakýchkoliv pozlátek
Publikoval(a):
Klarineb, 11.4.2017