Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Večernice

Večernice

Nebe jako tělo leoparda
který je ke skoku připraven
hladová tma do mě padá
a noc už není mladá
ke spánku se ukládá
můj unavený sen

jehly věží rozsypané dolů z kopce
moje město už spí pode mnou
ležím na louce a jenom Večernice
sedí tu se mnou
jako má tichá společnice

smutek mi sedá na víčka
a hvězdné tanečnice
s flitry z hvězdného prachu
tančí jenom pro mě
bez uzardění a strachu

tančí tak ladně a krásně
oblaka černá píšou mi básně
vítr jen špitne zítra bude jasně...
Publikoval(a): Klarineb, 9.4.2017
Přečteno (97x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Martin Havlíček, Makaveli, děda včela, Bezhlavý rytíř, Pavíočko, Desiré, gogol, Lipová, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 20:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti