Čas předvelikonocní
Čas předvelikonocní
Sedím se sebou ve zpovědnici
stigmata pravdy už nevnímám
se vztyčenou hlavou můžu říci
že skříně a dveře dokořán otvírám
není to lehké zastavit se
v tom čase předvelikonočním
v kostelech planou sváteční svíce
Psyché mou plení dravá metelice
z obnažené hrudi rudé srdce ční
křížovou cestu projdu si s Kristem
mně čeká už jen pokání
mysl má prochází očistným půstem
a zvony v Římě bez ustání vyzvání...
Publikoval(a):
Klarineb, 7.4.2017