Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Král

Král

Král

Díky Pane,
Ty jsi Král !
Jsi mocný vesmíru Pán,…
a přece se k nám skláníš,
k nám lidem,
dávno sešlým z cesty,…
to za nepochopitelné mám.
Zemi jsi učinil silou svou,
rozumem svým napjal jsi nebesa,
svět upevnil jsi moudrostí svou.
Ať srdce naše v Tobě jen zaplesá !
Ty otevíráš nejen oči, uši i lůna…,
Ty otevíráš náruč svou,
nádherného požehnání plnou,…
a požehnání Tvého je vždy natřesená tuna !

Pane, posiluj mě v mé slabosti,
prosím, pomoz mi v mé nízkosti,
hlasem svým slabým volám k Tobě,
ve bdění, v zoufalství či ve mdlobě.

Díky Pane,
Ty jsi Král !
Jsi mocný vesmíru Pán…
a přece,…
ke mně nehodnému jsi se sklonil,
přesto,…
že já v omylu se cele honil
za, …úplně jinou iluzí,
tou, … kterou mi nabízel tento svět,
jako ten přenádherný květ,
který však brzy uvadne a zmizí.
Pane, ze zvláštní Ty jsi směsi.
Dej ať obdivovat Tě stále smím.
Jak úžasný, mocný a veliký jsi !
Dej ať milovat Tě, věčně smím.
Publikoval(a): Mišák54, 4.4.2017
Přečteno (50x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Mirastus, Lipová

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 14:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti