Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ztracená morálka

Ztracená morálka

Mišák54 Básně » o Lidech

Anotace: Nastala devalvace významu slov.

Naše řeči, by příjemné měly být
aby blízké tolik nermoutily,
pravdu a lásku vyjádřit,
zároveň v sobě něco mít,
co by stálo za to,
abychom to vyslovili.

V dnešním světě populační exploze,
si exploze marných slov
své místo už dávno vydobyla,
a dlužno podotknout,
moc síly jí to nestálo.

Pravdu a lásku před časem pohřbila
naše snaha o vlastní verzi
představení správného života
jak by se měl vlastně žít,
korupci a úplatkářské aféry našich srdcí
jaksi nechceme vidět.

„U sebe jen začni!“
„Před vlastním prahem si zameť!“
To davu volání i Božího.
Marně,… uši naše neslyší.
Ohluchlo naše svědomí
denně opíjeno naší arogancí
a přesvědčením o „té své pravdě“.
Publikoval(a): Mišák54, 26.3.2017
Přečteno (96x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Krokyno, děda včela, donne, Jin&Jang, Gaia., Lipová

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 08:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti