Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A máme pravou zimu

**A máme pravou zimu

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: a sníh padal dál...

~~~~~~~

Ještě je asi času dost
ale člověk nikdy neví
bude v zimních měsících
to sněhobílé nadělení?

Zůstane jen černobílé foto
ze starého flexaretu
jak stavíme si sněhuláka
hrnec,uhlí i metla je tu
ale foto je podle pravdy
i toho sněhu byly snad haldy
a na těch starých saních
tam seděl náš starý pes
nechtělo se mu šlapat sníh
ten rád se domů svez.

Rok se zvolna krátí
podzim má barvy rád
jen zima z dálky pošeptala
můžeš si bílou nachystat.

Ano,zimní dáma mrazivá
na co dýchne to změní v led
někdy ji své okno nabízím
a ona mi namaluje květ.
Při svitu měsíce květ zazáří
ta záře mi pokoj ozdobila
i takové bývaly občas zimy
škoda,tenkrát jsem ten květ
do herbáře nevložila..

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 8.1.2017
Přečteno (147x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, gogol, Kytka62, Mirastus, donne, Pavíočko

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 17:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti