Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Někdy si říkám

**Někdy si říkám

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: ...co mi asi schází...

~Co mi schází~
~~~~~~~~~
Někdy si říkám
„co mi asi schází”
lišky mi dávají dobrou noc
měsíc mě v posteli uspí
hvězda mi do ucha šeptá
chybí ti štěstí?
Jen se tak trochu zeptá.
Vždyť žijí i lidé co mají míň
pošlu ti pro štěstí saze
...smím?
-
A jednu stříbrnou podkovu
co v poli ztratil kůň
a můžeš políbit i malou žábu
ale ne,princ z ní nebude
ona si hledá svoji tůň
než poletí čáp tak si užije
honem ji někam schovej
třeba do své kapsy
pak na ni nezapomeň
ještě ti něco schází?
-
Schází mi princ
co ze zakletí osvobodí
i pytel zlata se někdy hodí
ráda bych se naučila čarovat
všem potřebným dobro
darovat...
Proč mne zrovna teď
ten měsíc musel uspávat?
Ne,nebudu si stěžovat.
Po noci přichází zase ráno
z postele co?
Vstát...
~~~
Publikoval(a): Květka Š., 16.11.2016
Přečteno (129x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pavíočko, Makaveli, Bezhlavý rytíř, děda včela, podnebný, Mirastus, gogol, Psavec, Marcone, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 17:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti