Dunící bronz
Dunící bronz
Anotace: Do bronzu zalité jsou slzy
Dunící bronz
Jak socha z bronzu ulitá
anebo šneka ulita
Je srdce které hasne
a prázdné jednou zhasne
jak prázdné tóny
nevyřčených vět
a zloba k tomu
zdobí padlým pléd
Do bronzu zalité jsou slzy
co jednou vysušené zmizí
jen krystal soli na dně oceánu
a klubko marných plánů
Tak marné pózy těl
vykouzlené z kovu
jsou rozfoukaný pel
v dutém z bronzu tónu
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 30.6.2016