Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Takhle ne

**Takhle ne

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: ty modrý zvonku...

Takhle se neumírá
~~~~~~~~
Z večera se listí chvěje
slyšet to je při vánku
dobrou noc pak slunce přeje
stele si postel z červánků,
dozněla též ptačí píseň
hnízda se pevností stanou
máma ukryla malé pod křídla
hrají si na schovávanou?
---
Květy se tmou zavírají
celou noc budou tiše spát
jenom modrý zvonek ještě čeká
co se mu asi mohlo stát?
V květu mu včelka zůstala
poslední pyl tam ještě sbírá
teď rychle ven,pomyslí si
takhle se přece neumírá.
---
Zabzučí,trochu se lekla
a zvonek ten se rozhoupe
včela hned křídly zamávala
z modrého zvonku vznese se,
potom to jen tak zacinkalo
hvězdy se pomalu rozsvítí
po klidném spánku přijde ráno
rosa se v pavučině zatřpytí...
~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 16.6.2016
Přečteno (110x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, slunečnice69, děda včela, Pavíočko, Bezhlavý rytíř, Mirastus, Wčelka, podnebný

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 14:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti