Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MED

MED

zvedáš konvici a zaléváš s ní nekonečnou zahradu záchvěvů
na jazyku máš doznívající chuť slaniny
na jazyku máš sliny a jména portugalských přístavů

zvedáš kůži Atlantiku abys mě přikryl
a utišil mou touhu po ukřižování
tvé ruce jsou jemné jako tváře oliv
tvé ruce jsou jemné jako vnitřnosti velryb
tvé ruce jsou jemné jako Boží hněv
a med je sladší než krev

zvedáš své vlasy ležící v měsíčním světle
jsou jako zříceniny po dešti
plné vznešených okamžiků a vznešených neštěstí
zvedáš se a zjevení tvé tváře mi připadá nedosažitelné
jako cesta k nesmrtelnosti

přesto jsi to ty
tak jak si tě pamatuji

a med je stále sladší než krev
Publikoval(a): Marek Miko, 22.5.2016
Přečteno (58x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Hvězdář, richie., glacier, Wčelka, Mirastus, Desiré

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 10:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti