DOBRÁ RANNÍ MYŠLENKA
DOBRÁ RANNÍ MYŠLENKA
je ráno
rozléváš se do
trávy
tvoje oči
dvě zrnka černé
kávy
padáš do lví
jámy jako Daniel
/lvi mají zavřené tlamy/
tvoje oči
jenom dvě
zavírají se v
bolestném sevření
svět básníka patří jen jemu
jen básník se v něm může
zcela ztratit
jen básník mu může
zcela rozumět
volba je tvé
jako vždy
ale chápu
je to těžké
zírat lvu do tlamy
jen svýma očima
očima černé kávy
Publikoval(a):
Marek Miko, 4.5.2016