SLUNEČNÍ STŮL
SLUNEČNÍ STŮL
měla jsi vlasy barvy kurkumy
zářivé jako praskající plameny
pamatuji si přesně, že voněly
po koriandru kterým si dochucovala
kuskus, přesně tak, jak to dělají v Maroku
a tvoje oči byly tolik očima
že mě proměnily v černý stín
malého chlapce ležícího pod banánovníkem
malého chlapce se slaměným kloboukem
malého chlapce hledícího do otevřených úst nebe
malého chlapce toužícího po vychlazené čiré vodě
a velbloudovi, který by ho odvezl
pryč od všeho divného, co tam nalezl
pryč od podlahy z písku
pryč od koriandrových lístků
Publikoval(a):
Marek Miko, 30.4.2016