Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Růže se slovy

Růže se slovy

Hermin Básně » ?nezařazené?

Anotace: Někdy vnímáme to nepodstatné, na úkor toho podstatného.

Růže malá
rozkvetlá na konci věty
kde ji nikdo nevidí.
Má jen lístků pár
a průhledné okvětí,
bez trnů v oprýskaném průčelí
leží a vše kolem ní
jiné se zdá.

Kytka malá,
na konci věty je tečka.
Lehce se to říká,
když něha padá
do dlaní zla,
do záhybů opony stržené.

Těžce se však nese
co slova neunesou,
když není místo volné
na ramenou.

Kytka co leží na kolenou
celá průhledná,
jakoby ji guma vymazala
tahem jediným,
vidět není.

Přesto je tam,
kde slova se nepíší
a hlas nezní.
Tam kde se tiše mlčí.

Za oponou strženou,
za něhou pokořenou.
Tam kde růže se slovy
už nemůže se rvát.
Publikoval(a): Hermin, 30.4.2016
Přečteno (53x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, Desiré, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 20:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti