OBŘADY
OBŘADY
poslední zbytky slunce zapadly
do prasklin asfaltových cest
chci tvá nebesa i tvé oceány
chladně řekla mi
černé mříže jejích rtů
zůstaly nevyspalé
každý den nosil jsem
její tvář plnou svatosti
stejně jako já ani rozbouřený
oceán neumí říct ne
všichni démoni mě vítají
jako starého přítele
při hledání nebes našel jsem
v sobě Ďábla
a ten mě teď neustále
svírá
poslední zbytky nebes zmizely
v chladných vlnách
Publikoval(a):
Marek Miko, 23.4.2016