LOĎ PŘEVÁŽEJÍCÍ ČAJ
LOĎ PŘEVÁŽEJÍCÍ ČAJ
loď převážející čaj z Cejlonu
čeká mě tam na konci obzoru
/mám hory za zády/
na jazyku se mi rozpouští minulost šalvěje
na jazyku se mi rozpouští kousek naděje
na jazyku se mi rozpouští zrychlený dech
tělo mé porostlé je kořeny
zranění má zachvacuje mech
očima země dívám se na tebe jako na svého přítele
s rázností indického pokrmu
čekám tě tam na konci obzoru
na lodi převážející čaj z Cejlonu
jenž mi tiše zpívá svou zlatou píseň
otevřených nebes a
chladných vln
Publikoval(a):
Marek Miko, 17.4.2016