Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Štěstí

Štěstí

Kolem mě prolétlo štěstí,
já vztáhl ruku a uchopil jej,
sevřel ho pevně do pěsti,
abych už nikdy neztratil jej.

Držím teď v ruce své štěstí,
temná noc ustupuje ven,
slunce si skrz mraky cestu klestí,
začíná nový, světlý den.

Radí mi nyní mě štěstí,
co dělat a jakým směrem jít,
šepotem mi mou budoucnost věští,
že již brzy budu všechno mít.

Tak jsem rád, že mám to své štěstí,
roztahuji ruce a Bohu děkuji,
však nevědomky povolím své pěsti,
a štěstí mezi prsty uletí.

Nyní kráčím opět bez štěstí,
slunce zapadá za obzor,
už slyším kroky neštěstí,
blíží se, musím si dávat pozor.

Jednou tu opět poletí štěstí,
já vztáhnu ruku a uchopím jej,
sevřu ho pevně do pěsti,
abych už nikdy neztratil jej.
Publikoval(a): Tomshi, 5.4.2016
Přečteno (81x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, RózaPek, Kiwi-Alone, Petrarca, děda včela, Kytka62, Mirastus, Desiré

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 12:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti