ULICE PLNÉ DEŠTNÍKŮ
ULICE PLNÉ DEŠTNÍKŮ
rád bych tě ještě jednou políbil
než upadneš do nevědomí
a zase se budeš tvářit jako déšť
s ústy bouře a svatého Jidáše
s nohama Babylonské věže vrážejícíma do bedny plné pomerančů
s deštníky které mizí až za rohem ulice
kde budeš míjet mou tvář snílka
a psy potlačující svou spoutanost s věrností
rád bych tě ještě jednou políbil
než začne pršet
a ulice budu zase plné deštníků
Publikoval(a):
Marek Miko, 26.2.2016