ŽENA V MNOŽNÉM ČÍLSE
ŽENA V MNOŽNÉM ČÍLSE
stál jsem naproti uzenářství
ve výlohách se třpytila čerstvá šunka
ve výlohách kde se zmenšovala jasnost tvojí duše
byla jsi rozpůlená jako bochník chleba
jako silnice do centra
jako měsíc
jako rajče dovezené z Itálie
jako bytost bez svobody
bylo ráno
řekla jsi mi
že ty květiny koupíš sama
přesně jako paní Dallowayová
ženo s jasmínově-zeleným hlasem
ženo s očima vedoucíme do prasklin země
ženo s myšlenkama ze stříbra a kovem na jazkyu
ženo s petrolejovým rolákem
ženo se lvím srdcem
ženo jenž máš místo zubů perly
ženo s rukama lehkýma jako myšlenky na Eden
ženo se zády Babylonské věže
má ženo v množném čísle
má ženo pamatuji si tě lepší než jsi byla
když jsi míjela mou tvář snílka
a oceán v mých myšlnekách naproti uzenářství
kde už pro mne nezbyla žádná šunka
Publikoval(a):
Marek Miko, 5.2.2016