Chuť bohatství, moci a slávy
Chuť bohatství, moci a slávy
Anotace: Kdo poznal chuť moci nad druhými ten ještě neokusil jiné skývy
Chuť bohatství, moci a slávy
( Návraty do středověku )
Kdo poznal chuť moci nad druhými
ten ještě neokusil jiné skývy
Náhradou za lásku je jim
krása a nákladnost jejich šatů
ve kterých sdělují světu
okázalost a bohatsví záře
co oslní pouze pusté lháře
a jejich chtíče mění na žaláře
vlastních vášní
Nádhera doby neozdobí
kamenná srdce plná zloby
a jiné šperky panen vnadných
z pokladen královských promarněných
a namočených v bídě
lidí prostých
Pročpak se lesknou koruny králů
a nabízejí množství sálů
prázdných jak zvyky
z doby středověkých bálů
Kdy dámy se svými tanečníky
uctívaly hudbu skladatelů
nad nimiž visí otazníky?
Ne jenom prostý člověk
stává se obětí této době
Každý je pouze
prostředkem z nouze
a snahou vládnout světu
způsobem vlastním
všem mocným králům
dávného středověku
Do prázdných sálů nádherných zámků
skládají svoji hlavu jako na špalku
katům svých pudů
a prázdných bludů
v nichž beze studu
se oddávají věčnému spánku
srdce spravedlivých
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 10.1.2016