Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

SRDCE

SRDCE

Probouzím se
je 7 ráno
a já svýma rozespalýma očima vidím
že mi nedávají jinou možnost

s neúplnou svobodou v mém nádechu
zapaluji první cigaretu

slyším šílenství své mysli
a kvílení své duše
nezacpávám si uši
nebojím se sám sebe
démoni uvnitř mě
vítají mne jako svého
přítele

odpusťte mi mou lásku ke svému
nejintimnějšímu světu
odpusťte mi mou lásku k
Undergorundu

miluji vás
ale nemám jinou možnost
matko, otče
mám snad jinou možnost?

miluji vás
odpouštím vám

mé oči jsou dva popelníky do kterých si Bůh odklepává

pil jsem moc
že si nepamatuji
jak zněl tvůj včerejší hlas
když jsi mi říkal
že mě nechceš znát

nejspíš ne
protože si pamatuji Jima
jak svým hlasem zklidňuje bouři
jeho kroky
když mi šel naproti
s opaskem marihuany nového vidění
jak mi říká

-bratře, jsme jedna rodina-


tak jsem vstal
a utopil své utrpení ve Vlnách

teď dýchám
v jedné básni
a v té básni
celý můj život

usínám
je 7 ráno

objevují se první paprsky světla
a já je vítám svýma rukama
znavenýma bojem za

svobodu.
Publikoval(a): Marek Miko, 21.12.2015
Přečteno (109x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: richie., Martin Havlíček, GabrielleT., gogol, děda včela, a1ička, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 09:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti