Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Óda na ženu

Óda na ženu

podnebný Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Pár volných myšlenek na věčné téma

Čím vším jsi mi?
Bílý štíhlý jilm,
nepopsaný film,
odstranitelka zimy,

studená sprcha prudkých vášní,
udržovatelka rovnováhy,
vznášedlo k nebi i padák k zemi,
vlahý večer i ranní kuropění.

Jsi kratší o čtyři a půl centimetru,
z křídel motýlů tvůj pel setru,
sluší ti to i bez žlutého svetru
jen v náušnicích, radši je netru,

tahají za uši,
lahodí očím
a přikazují rtům
klín ženy životy dávající.
Publikoval(a): podnebný, 18.11.2015
Přečteno (509x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka, gogol, Lipová, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 16:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti