Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bez vás, ženy

Bez vás, ženy

podnebný Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Dneska se nám narodil další vnouček. Mám velikou radost

Za co bychom bojovali,
životy příští by nebyly.

Teprve za třicet či za padesát let
muž pozná hloubku duše ženy,
jediné ženy, které dal celý život,
aby dostal její.

Dnes není srdce ženy měnlivé,
jako se tvrdívalo kdysi,
asi se mýlili ti, co tak smýšleli
nebo to mínili žertem.

Dneska není žena netvor
rozmarný a nestálý.
To říkali jen Římané
před dvěma tisíci let.

Mýlí se ti, co chtějí poznat
mnoho dalších duší žen,
aby tak poznali jednu.
Nepoznají žádnou

a pražádné blaženosti
ni radosti nedojdou.

Za třicet či za padesát let
je nejkrásnější,
nejhlubší láska
muže a ženy.

Za dlouho dozrává nejkrásnější ovoce
na vysokých a zdravých stromech,
ovoce nejbohatší,
nejvyzrálejší, nejsladší,

neboť není jenom láska tělesná
a jako ovoce má svou slunečnou vůni,
tak i myšlenky a city muže a ženy
se protkávají ve světlých paprscích

v nejjemnější tkaninu lidských vztahů,
v nejkrásnější základ
budoucích šťastných a spokojených
životů dětí.

Bez vás, ženy, zač bychom bojovali,
životy příští by nebyly.

Vezměte do rukou pravdu světa
a veďte ji k novým a konečným vítězstvím,
k vítězství nového krásného života,
jako jste vy samy.
Publikoval(a): podnebný, 15.11.2015
Přečteno (253x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Kněžka, gogol, Květka Š., Lipová, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 09:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti