Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pokud

Pokud

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Malá úvaha o tom, kam až můžeme spadnout

Pokud zlo bude silnější
než dobro,
pokud moc bude platit víc
než právo,

pokud násilí bude
pokořovat lidi,
vítězit nad láskou
a dobrotou srdce,

pokud peníze a počítání
získají více
než schopnost a zdatnost
a poctivost

pokud lež nalezne ocenění
větší než pravda,
pokud lest, podvod, loupež
nenajdou soudce,

pak se celý svět
omotaný intrikami
propadne
do nicoty.
Publikoval(a): podnebný, 2.11.2015
Přečteno (84x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Malce, děda včela, gogol, Mirastus, donne

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 08:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti