Tak blízký, přec tak vzdálený
Tak blízký, přec tak vzdálený
Anotace: Jen jeden domov máš
Vyrážíme na tisícero dalekých cest
zřít nekonečné pláně azurových moří
naslouchat ponuré písni starobylých měst
když v posledních paprscích dne nachem hoří
Hnáni lživou představou vysněného kraje
obývaného lidem spokojených tváří
jehož srdce radostný triumf lásky hraje
a jehož duše křišťálem pokory září
A zatím zde bez povšimnutí leží luka
opodál stříbrný rybník a polí lány
němí svědci kdys tak bezstarostného kluka
jenž s nimi zde zanechal i své dětské plány
Stejně mnohé z nás zlákají dálky světa
v srdci však navždy vryta zůstane věta:
Ať se loučíš s Prahou, Brnem nebo Mostem
zde svůj domov máš, jinde budeš jenom hostem
Publikoval(a):
Ruralistický urbanista, 14.5.2015