MEDÚZA
MEDÚZA
porušila jsi zákon zpomaleného pohybu
tvá tvář se stala rozpouštějícím se ledovcem
v mé horké dlani
všechna ta jasnost zmizela ve stínu psích srdcí
jako
imaginární zkázy ušpiněné od bláta
imaginární zkázy z jelení kůže
imaginární zkázy a polopravdy poplivané slinami anarchisty
nejsem tvůj muž v množném čísle
ztratil jsem svůj nejintimnější svět
jsem medúza bez mozku
žijící navěky v oceánu ukvapenosti
s revolverem přiloženým ke spánku
a ty mi stále říkáš
že je vše přeplněné láskou
Publikoval(a):
Marek Miko, 9.5.2015