Chceme víc svobody?
Chceme víc svobody?
Anotace: A co Pták svoboda? Kdo dnes volí proti přitažlivosti zemské volný pád?
Chceme víc svobody?
Chceme se víc - jen my!
Pták svoboda nemá kam vzlétnout!
Je úplně volný, není, komu by zpíval.
Na co jste mysleli vy zvonící?
Klíčem jste zamčeli snad vlastní srdce!
S nabytou svobodou nabili
jste tak akorát do vlastních řad.
Svoboda a za ní strach a obava,
že k mému korytu jiný by čichal
Pravidla? Slušnost? Etika? A Řád?
Všechno je jinak. Všechno je ve vás!
Svoboda, svoboda, svoboda,
Nestrašte, nevíte, co to je!
Snad nablít? Nebo snad „proskákat“
poslední halíř státní kasy?
Tam, kde se můžeme nadechnout,
I druhý se stejně tak může!!!
Ne! Vy už jste ztratili mandát,
co čistota mládí získala!
Že ze všech práv povinnost voní,
Naučte sebe i děti své!
Třeba pak k svému starému já
Zas jednou s nadšením vzhlédnete!
Publikoval(a):
prehnal88, 21.3.2015