Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Co chtěl by být

**Co chtěl by být

Květka Š. Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: ..umět tak trochu čarovat..

~Kočičí jazýčky~
~~~~~~~~~~
On chtěl být kolíčkem
a na šňůře držet mé prádlo
když z něho po vyprání kape
prý aby mokré neupadlo,
před větrem podrží
a také ochrání
ať neskončí pod balkónem
nebo až někde na stráni.

Chtěl být i mojí lžičkou
co po zákusku vždycky olíznu
anebo hřeben kterým se přičísnu
a rtěnkou s chutí po jahodě
a také ubrouskem
kterým si utřu ústa po obědě
knoflíčkem na mé halence
vím že tím posledním
a zašeptá....rozepnout se smím?
/to víš že smíš/

Čím jsi byl to já přece vím
byl jsi můj prstýnek zásnubní
mé krajkové kombiné
a jeden bílý svatební střevíček
a sladký kočičí jazýček
a ty chceš zas a zas
splnit se to však nedá
všechno už odnesl si čas
to vám je někdy ale velká škoda.

Asi to byla jen pohádka.
Dlouhá? Krátká?
Ale o to už dávno neběží
bylo,nebylo co na tom záleží
byla to láska jak z pouti růže
která třeba jen ve vzpomínkách
schovaná být může...
?
Kočičí jazýčky mám pořád ráda.
/no jo,čokoláda/
~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 19.3.2015
Přečteno (471x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Krokyno, Mirastus

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 10:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti