ÚPLNÉ ZATMĚNÍ
ÚPLNÉ ZATMĚNÍ
všude je taková tma
řekla
a položila si ruce na oči
jako by ji bolely namáháním
aby našla cestu
slyšela jsem píseň
jasně jako den
a pak jsem si uvědomila
jak musejí stromy křičet
když jim utínají hrdlo
z čeho by se ale vyráběly rakve
když ne ze stromů
všude je taková tma
a já už musím domů
řekla
a zavřela za sebou
víko
Publikoval(a):
Marek Miko, 28.1.2015