**Jen s tou jedinou
**Jen s tou jedinou
Anotace: záclonky,plot z planěk,kamna,lavice,kanafas a tak...
~Chajda dřevěná~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
On postavil si chajdu dřevěnou
tam bude žít jen s tou jedinou
kterou už pár roků miluje
já si tě vezmu,to stále slibuje.
V té chajdě dřevěné budeme mít
v oknech kytky,ty co budeš chtít
záclonky s kanýrky i s mašlí
aby i motýli si cestu k nám našli.
Okolo té chajdy je malá zahrádka
ze suchých planěk plot i vrátka
na každé páté plaňce buclatý hrnek
a u těch vrátek schránka a zvonek.
V kuchyni kamna na dřevěné uhlí
pak v jednom rohu lavice pro pohodlí
vystlaná polštáři a ovčími kůžemi
tam se to báječně sedí,věřte mi.
Prastarý kredenc má dvířka ze skla
nic se tam nevejde,trochu se lekla
on ji však pomohl kredenc se zaplnil
pak vodu ze studánky na čaj postavil.
Přiložil do kamen a voda už vaří
všichni vám popřejí ať se vám daří
v chaloupce dřevěné na kraji vesnice
tak honem nakrmit králíky,slepice.
Zametat chodníček a zahrádku kropit
a mouku na chleba u mlýna koupit
umýt se u studny,tam voda je ledová
natřepe peřiny a už se schovává.
On pohladí,políbí dobrou noc přeje
šupne k ní do kanafasu a hřeje a hřeje
ráno je probudí kohout a sluníčko
a jeho polibek,otevři očičko.
Ona se protáhne obleče,učeše
pozdraví vrabce co sedí na střeše
nachystá snídani den je v plné kráse
a z té chajdy písnička ozývá se?…
~~~
(:-)
Publikoval(a):
Květka Š., 9.1.2015