Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

CHVĚNÍ

CHVĚNÍ

viděl jsem stromy které vypadaly jako boty na vysokých podpatcích
a ty jsi měla husí kůži
když jsem se dotýkal tvých portrétů
vyvěšených na nebesích místo hvězd

okna jsou úplně stejná jako oči
nikdy jimi není možné vidět všechno

viděl jsem kořeny stromů jež byly rozcuchané jako tvé ranní vlasy
a pousmál jsem se
když ses rozčilovala že nemůžeš najít hřeben
v podzemí

viděl jsem korintský sloup který jsi měla místo páteře
zatímco jsem se voněl tvým tělem
neviditelným přesto hmatatelným
nebylo možné tě ničím zlomit

viděl jsem mraky ve tvém bílém povlečení
a na chvíli nelitoval toho že nežiji v Londýně
pak jsem tě políbil na krk
jako bys byla antilopou a já leopardem

ale pak
spatřil jsem Ježíše přibitého ke tvému krku
přišla deziluze
a já nabarvil všechna okna na černo
Publikoval(a): Marek Miko, 3.1.2015
Přečteno (102x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Hajsfer, donne, MV1, Lugilla, Kněžka, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 09:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti