SNÍDANĚ
SNÍDANĚ
servíruješ mi snídani na útesu
špičaté skály
a špičaté zobáky racků
jsou jen lžičky kterými si zamíchám
černou kávu
první cigareta
přemýšlím o vejcích
o tom jestli bylo dřív vejce nebo slepice
a dodávám obloze pár mraků
druhá cigareta
není jako ta první
je lehčí
láska není slepá
je to horší
láska zkresluje
nebo ještě hůř
láska je něco o co jsem nikdy nežádal
třetí cigareta
má pro mne větší význam než Ježíšovo umučení
je to jednoduché – nebolí to
čtvrtá cigareta
světlo bez temnoty není světlo
temnota je vlastně podstata světla
Edisone Edisone
že ty jsi byl Ďáblem
pátá cigareta
minulost se k nám nevrací
je stále s námi
cikán bude cikánem
odnášíš špinavé talíře a hrníčky
házíš je do moře
a s popelníkem plných nedopalků
čekáš na další vlnu
Publikoval(a):
Marek Miko, 23.11.2014