HMATATELNÝ ŽIVOT
HMATATELNÝ ŽIVOT
na polárním kruhu
byly mé oči ledoborci krájící led
a ty jsi balancovala na laně
vysícím nad světem
šla jsi za mnou
byla jen jedna věc kterou jsi uměla
a to dívat se na moře
vany plné melancholie a mizejících vln
to byl tvůj život
pamatuji si
jak sis při každém novém odlivu zapálila cigaretu
a při každém novém přílivu
vysypala popelník do své postele
přesto jsi nebyla vyčerpaná tím
jak jsi neustále zaživa umírala a doufala ve smrt
stejně jako ve vášeň
byla jsi mojí literaturou
mým hmatatelným životem
a zůstala jsi se mnou
Publikoval(a):
Marek Miko, 3.11.2014