Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

KÁVA A JINÉ ŽENY

KÁVA A JINÉ ŽENY

obrazy v bílých rámech nad bílým topením
dřevěná jména s nejasnými nápisy
a ženy pláčí
když k nim mé básně kráčí

má kolébka
má peřinka
vlaky na ubohých kolejích jsou krví proudící
v mých žilách
v mých slinách

piju noc
jako černou kávu
bez mléka a bez cukru

den je mým podšálkem
káva je má žena
jediná žena které lásku slibuji
jediná žena kterou miluji

v křišťálových tvářích starých hvězd
odrazila se revoluce která začala se potápět
v mém zraku

exploze prokletí

Elvis je můj otec
Marilyn je má matka

v kavárnách kde spí obrazy z cest
s kávou plnou černých hvězd
zelené oči na zelených podstavcích
jsou básně o mých milencích

nebe stalo se riflovou košilí
padne mi padne mi
i se stříbrnými knoflíky

v mé kávě rozpustila se jedna slza
vzpomínka
na štěstí v bolesti
jméno
pláč do klína Ježíše
pro pohled do rakve
pro světlo básně
pro troskotající iluminace
pro mrtvého milence
pro Jorge
pro sny o očích
pro řeky vlévají se do moře
pro hlas který slyším jasně jako den
pro stinnou lásku
pro kávu a její barvu
pro odcházející srpen
pro odcházející srpen

báseň jako železná žraločí hlava
vládne papírům
líbá plíce rezivějícím časům

zuby krokodýlů
louky bez motýlů

báseň
trýzeň
píseň

káva
Publikoval(a): Marek Miko, 1.9.2014
Přečteno (96x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Doradolanska, vanovaso, koiška, Lugilla

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 10:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti