Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hvězda

Hvězda

Marie Bernadeta Básně » Láska ... zklamání

Anotace: Hvězda Zdá se mi, zdá, že padá hvězda. Něco si rychle přej, než k zemi padne. Svou dlaní moji hřej, ať se k nám láska potají vkradne.

Hvězda

Zdá se mi, zdá,
že padá hvězda.
Něco si rychle přej,
než k zemi padne.
Svou dlaní moji hřej,
ať se k nám láska potají vkradne.

http://prvotiny.blog.cz/1408/hvezda

( báseň z roku 1988)

Dobrou noc hvězdám

| Hvězdná lyrika

Modravá hvězdička
jiskrných pocitů
nosívá psaníčka
k milencům do bytů.

Ve skrytu duše
každý doufá,
že Láska za ním kluše,
málo si proto zoufá,

když opustí ho hvězda
za úplňku.
Mně se to teda vůbec nezdá,
jednodušší je spatřit okem buňku,

než hvězd se dotýkat,
tak jeví se mi planá přání,
zbývá jen slzy polykat
a usnout, když přijde něžné spaní.

Usínám pod hvězdnou oblohou,
upřímně vzhlížím ke hvězdám,
mám jednu prosbu ubohou,
všem hvězdám, hvězdičkám srdečný pozdrav dám.

Hodiny plynou,
plují vteřiny
a naše sny tak hynou
ve stínu teplé peřiny.

Hvězdičky na obloze
byly naší nadějí,
mám ještě sílu v noze,
pošlapu hlavu každičkému zloději.

ve hvězdách skrývají se bláhové
sny snílků,
i naše Lásky byly bláhové,
složené z mnoha dílků.

Modravá hvězdička
žhavých přání,
usíná písnička
a slova tiše hladí tvoje spaní....

http://prvotiny.blog.cz/1408/dobrou-noc-hvezdam


Sny odejdou

/ Hvězdná lyrika/



Hvězdičko vyšla jsi na oblohu
Hvězdičko kolikrát probudilas touhu
v člověčím srdci které roste
Kolikrát rozsypal ses ó moste
přes rozbouřené splavy
abys studenou vodou zchladil hlavy ?

Jiskřičko naděje vyhasla jsi náhle
Jiskřičko proč srdce něčí je vyprahlé
Sny po požáru velikém?
Kdy už se člověk stane člověkem?

A kdy už skončí práci požárníci
Vidím jen plameny a žlutou svíci
Pod ní se lije vosk jak láva
To se tak člověče to se tak stává
že velká touha pohasne
pak řekneš : Budiž sbohem sne!

Kams odplul odtud není návratu
Sne naivní plný bolestí a rozvratů
Někdy se vydám za tebou jen nazdařbůh
Abych se dotkl vzpomínkou jak duch
tvých jemných křídel z hedvábí
a i když sny mi odejdou jiné mě znovu přivábí
Budou mým Sluncem a já Planetou

http://prvotiny.blog.cz/1408/sny-odejdou
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 22.8.2014
Přečteno (142x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Huhlinka, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 08:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti