FILMY O UMĚNÍ
FILMY O UMĚNÍ
mé prsty menstruují
z hrudi mi vyskakují zuřící lvi
a já se procházím po pobřeží s ženou
kterou jsem nikdy neviděl a nikdy neznal
hodiny řídily auto z korálů
přikryl jsem se oceánem
ale před tím jsem políbil Medúzu
se zrcadlem na tváři
a v zádech
kde léto roztahovalo svoje stehna před chudým sirotkem
všechna krajina byla vryta do jeho chodidel
studoval řeckou mytologii
mé žíly byly jako blesky
které rozpoutaly 2. světovou válku
v mém uhlazeném podvědomí
udělal jsem co jsem musel
sednul jsem si na tvé červené rty
a doufal, že mě nespolkneš
protože jsou obrazy které jsem ještě neviděl
Publikoval(a):
Marek Miko, 5.7.2014