Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MAPA

MAPA

Probudil se z komatu
A začal mluvit portugalsky
Jako by to byl jeho rodný jazyk

Díval se na mě očima zklamané matky
Nikdy jsem nevěděl že denní světlo může být tak kruté
Zpíval jsem jazz
A podal mu vanilkovou zmrzlinu

Nemocniční pokoj na sebe vzal podobu zelené zahrady
V Lisabonu
Má píseň omývala ho stejně
Jako svěží vánek Atlantského oceánu

Pak jsem zavřel všechna okna
Protože roj sršní mířil přímo k nám
Píseň byla narušena

Na lůžku zbyl jen popel
Publikoval(a): Marek Miko, 8.6.2014
Přečteno (55x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koala-pancake, Lugilla

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 13:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti