Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ULTRA NÁSILÍ

ULTRA NÁSILÍ

Cigarety ve stínu pouliční lampy
Smály se pastelkám
Že mají rovná záda
A ony se mohou bez starostí krčit
Zamávaly svým rodičům – tabákovým listům
A shořely pod tíhou žáru Edisonovy žárovky

Cigarety nepáchají sebevraždy jako lidé
Cigarety jsou vražděny lidmi kteří je milují
Slyší velrybí písně v oceánech aniž by se potopily
Jejich sesterství v krabičkách je unikátní
A neměnné jako vize orákula
Tak proč žijí jen pár minut?

Všechen ten kouř se k nim už nevrátí zpět
Jako by byl uzamknut v podsvětí

Jsem Zeus v těle Vítězslava Nezvala
Propustím ho jakmile zahřmí
S hrstí plnou ořezávátek
Publikoval(a): Marek Miko, 4.6.2014
Přečteno (61x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mučeníkrálíčka, koala-pancake, koiška, NikitaNikaT., Lugilla

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 13:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti