Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MELANCHOLIA

MELANCHOLIA

Marek Miko Básně » ?nezařazené?

Anotace: Freud je mrtvý.

Přečetl si
Ranní noviny
Které přiletěly z měsíce
Na vteřinu a půl
Usadil se do křesla

Přečetl vteřinu své smrti
Dal se do tance
Vypadal jako ametyst broušený pod peřinou
Podíval se na z okna na stromy
Všechny listy tleskaly
Měl vděčné obecenstvo
V Červeném Kostelci
Kde žiji lidé
Kterým v žilách koluje krev
Poseidona

Jeho sny byly otevřené jako šlupky od banánů
Byly to jeho věrní psi
Dělající stojky na zkorumpovaných soutěžích
Jeho oblečení mu nepadlo
Nikdy neměl rád logické kombinace
A višňový pudink

Komáři poletovali v jeho žaludku místo motýlů
Byl chudokrevný
Jeho hlava byla vesnice
A zároveň metropole plná chodících myšlenek
Jedovatých šneků
A drahých cigaret

Napil se vody s citronem
Jeho plíce potopily se do nejčernější hloubky
A já mu popřál
Vše nejlepší k narozeninám
Publikoval(a): Marek Miko, 17.5.2014
Přečteno (74x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koala-pancake, Lugilla, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 12:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti