Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**K sousedům...

**K sousedům...

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: to asi jen koukne měsíc...

*-*-*-*-*
S večerem vyšel měsíc nad krajinu
a usadil se nad náš dům,
ozářil na zahradě chryzantémy
a pak se koukl k sousedům.

Bílé růže hned mají barvu stříbra
a před měsícem svůj květ skloní
ten dnešní den však ještě nezhasíná
a před domem se děti spolu honí.

Někde se otvírají okna v domech
a mámy volají,domů děti,
co nevidět den nám slunce zhasne
a pod tmou se všechno ztratí.

A děti cupitají,trochu mají strach
z té tmy co už domy přikrývá,
čeká je koupel,večeře a pohádka
a mámina náruč hřejivá...

Na černé zácloně z té noční tmy
jen hvězdy zářit jasně smí.
..."Dobrou noc"...
a krásné sny

*-*-*-*
Publikoval(a): Květka Š., 15.5.2014
Přečteno (58x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., Kytka62, děda včela, koiška

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 12:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti